Pokemon Go-speler (13) bedreigd en van telefoon beroofd in Bussum

BUSSUM

Een 13-jarige jongen is maandagochtend, tweede paasdag, van zijn telefoon beroofd in Bussum. Hij was op de Laarderweg Pokemon Go aan het spelen toen een man hem vastpakte, bedreigde en van zijn telefoon beroofde.

Dit gebeurde rond 11.50 uur. De jongen was Pokemon Go aan het spelen toen hij merkte dat er iemand achter hem liep. Vervolgens werd hij aangesproken door een man die hem vroeg om zijn telefoon. Toen de jongen weigerde, pakte de man hem vast bij de armen, duwde hem tegen een geparkeerd busje en bedreigde hem met de dood. Daarop gaf de jongen de telefoon alsnog aan zijn belager.

De politie zoekt getuigen van de beroving. Na de roof werd Burgernet ingezet waarbij werd gevraagd uit te kijken naar een donker getinte man van 1.75 m lang en ongeveer 30 jaar oud, gekleed in een grijze jas en een spijkerbroek. Agenten hebben na tips via Burgernet een man gesproken die aan deze omschrijving voldoet, maar volgens een woordvoerder van de politie wordt zijn betrokkenheid nog onderzocht. Deze man is niet aangehouden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.