Spakenburg begint nu toch te bibberen

John de Wolf

Alex van Vogelpoel
Hengelo

Met de promotie naar de tweede divisie in zicht beginnen de benen van de Spakenburg-spelers toch te bibberen. De tweede nederlaag in drie duels – ditmaal bij Jong FC Twente (2-0) – deed tenslotte weinig pijn. Concurrent Quick Boys wist ondanks de Dirk Kuyt-show niet te profiteren.

De wedstrijd van Spakenburg begon pas aan het einde van de middag, waardoor in de rust al duidelijk was dat Quick Boys had verloren. Door het wegsturen van doelpuntenmachine Jordi Teijsse werd Kuyt in Katwijk van stal gehaald. De gewezen international speelde bij zijn rentree negentig minuten mee op Nieuw Zuid, maar hij kon niet voorkomen dat Jong FC Groningen met 0-2 bij Quick Boys won. „Wij hadden dus de competitie kunnen en moeten beslissen”, bromde Spakenburg-trainer John de Wolf nadat Spakenburg zelf ook had lopen knoeien.

In de rust had hij zijn spelers geïnformeerd over de uitslag. Op dat moment was Spakenburg al een keer goed weggekomen door een afgekeurd doelpunt van Ritchie Zinga. De spits tikte de bal uit de handen van Leon ter Wielen, al leek het vooral een foutje van de goalie. Jong Twente-trainer Dennis Demmers was ziedend en kon achter het hekje toe gaan kijken. Maar ook dit alles wakkerde bij Spakenburg het vuur niet aan. „In deze fase van de competitie wordt er meer van je verwacht. Ik heb de tweede helft niet teruggezien dat het kampioenschap gepakt kon worden”, zei De Wolf.

Zinga maakte namelijk vlak na de onderbreking alsnog 1-0 en tien minuten voor tijd scoorde Henk van Schaik uit een corner de beslissende treffer. Met nog zeven duels voor de boeg blijft de marge van Spakenburg vijf punten, maar de afgelopen periode baart De Wolf zorgen. Tijdens het paasweekend werd er verloren van Scheveningen en was de 1-2-zege op Capelle meer geluk dan wijsheid. Hij twijfelt dan ook geen moment over de gevolgen. „Spelers willen of kunnen blijkbaar niet tot het uiterste gaan. Prima, dan doen we het maar met anderen. Deze middag gaan consequenties hebben.”

Het resterende programma is voor Spakenburg ook allerminst eenvoudig, met volgende week een bezoek van DOVO en daarna nog duels met onder meer Jong Volendam, ASWH en Jong Almere City. Tegelijkertijd zal er ook met een schuin oog gekeken worden richting Katwijk. Sinds het wegsturen van Teijsse – die 22 van de 52 goals van Quick Boys heeft gemaakt – scoorde Quick Boys pas twee keer in drie duels en werden al vijf punten gemorst. Een verzoeningspoging ligt voor de hand.

Meer nieuws uit Sport Regionaal