Gezocht: Gooise puppypleeggezinnen

Annemarie de Jong
Hilversum

KNGF Geleidehonden is dringend op zoek naar Gooise puppypleeggezinnen.

,,De zomer staat voor de deur en laten wij bij KNGF Geleidehonden nu net wat nesten verwachten… We zijn dus hard op zoek naar lieve gezinnen die voor de tijd van één jaar de zorg voor één van onze pups willen dragen”, meldt een woordvoerster. De organisatie is specifiek op zoek in de regio Gooi en Eemland.

Pleeggezinnen leren de jonge hond de basiscommando’s, zorgen dat hij socialiseert en kennis maakt met alles wat hij later bij zijn gehandicapte baas ook tegenkomt. Denk aan reizen met het openbaar vervoer, drukke plekken, andere dieren en kinderen. ,,Dit vrijwillige werk is goud waard.”

Pas ná een basisopvoeding bij een puppypleeggezin begint de jonge hond in Amstelveen aan zijn opleiding tot blindengeleidehond, assistentiehond voor mensen in een rolstoel, autismegeleidehond voor kinderen, of buddyhond voor mensen met PTSS.

Kandidaten worden eerst gescreend om vast te stellen of zij wel plaats hebben in hun gezin, huis en tijdschema. Ervaring met pups opvoeden is niet noodzakelijk, liefde voor honden wel.

Meer informatie: www.geleidehond.nl/pleegpup

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.