Brandstichters Riviera Maison in beeld

Brandstichters Riviera Maison in beeld© ANP

Redacteur Hilversum
Laren

Er zijn verdachten in beeld van de brandstichting bij woonwinkel Rivièra Maison in Laren. Dat bevestigt Jan Stekelenburg van Stekelenburg Schade Onderzoeksbureau. Het bureau werd door Rivièra Maison ingehuurd om de daders op te sporen.

Dinsdagavond werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de brand. Op camerabeelden zijn drie jongens te zien, tussen de 15 en 18 jaar oud. De jongen die het opvallendst gekleed was droeg die nacht - hartje zomer - een lichtbruine jas met bontkraag. De jongen is ongeveer 1.70 m lang en hij reed op een normale herenfiets. Een andere fiets heeft een transportdrager met een koplamp die laag is bevestigd.

'We hebben sterk het vermoeden dat het drietal uit Laren of omgeving komt', vertelde politiewoordvoerder Leonie Bosselaar. De jongens zijn voor het eerst gezien rond 1.10 uur. Daar hebben ze een tijdje rondgehangen bij een container, die stond tussen de Suitsupply en Rivièra Maison. Daar zijn zij ook gezien door een stelletje dat terugkwam van het stappen in Hilversum. Vervolgens zijn de jongens naar de Brink vertrokken. Ze worden voor het laatst rond 1.30 uur gezien, vlak voor de brand oplaait.

De politie is op zoek naar mensen - bijvoorbeeld mensen van snackbar Beo- die deze jongens hebben gezien. Ook wil ze spreken met omstanders die de brand hebben gefilmd. Via het digitale meldformulier van de politie kunnen de beelden geupload worden. Getuigen kunnen zich melden via 0800-6070.

De politie had de dag na de uitzending drie tips binnen. De politie wil in verband met het onderzoek niet bevestigen dat er daders in zicht zijn. Eerder deze maand loofde Rivièra Maison een beloning uit voor de tip die naar de daders leidt. Die beloning staat nog steeds, vertelt Stekelenburg. ,,Ook voor mensen die hun tip geven naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht.’’

De Riviera Maison gaat op 14 november weer open aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat, en wordt dan feestelijk geopend door de burgemeester en Willeke Alberti.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.