Wethouders regio bezorgd over zorg in verpleeghuizen

Marjolein Vos
HilversumHuizen

De wethouders van de negen gemeenten in het Gooi en de Vechtstreek gaan in gesprek met de cliëntenraden van de diverse zorginstellingen. Wethouder Eric van der Want (voorzitter van het regionale wethouders overleg) van Hilversum verstuurt binnenkort de uitnodigingen.

De wethouders willen meer inzicht in het reilen en zeilen binnen de verpleeghuizen. Aanleiding is het veelbesproken, pijnlijke optreden van staatsecretaris Martin van Rijn, vorige week bij Pauw.

Van Rijn werd in het televisieprogramma geconfronteerd met een zeer kritische vriend van zijn vader. Hij maakt zich grote zorgen over de manier waarop bewoners, onder wie zijn vrouw, van een Haags verpleeghuis worden verzorgd. In dit huis woont ook de demente moeder van Van Rijn.

De wethouders zijn niet verantwoordelijk voor de verpleeghuiszorg. Die ligt bij het Rijk. Maar ze zijn wel bezorgd. Wethouder Janny Bakker uit Huizen: ,,Niet mijn verantwoordelijkheid, wél mijn mensen. Daarom loop ik regelmatig even bij een zorginstelling binnen, gewoon om te kijken hoe het gaat. Ik heb overigens de indruk dat de zorg in Huizen en in de andere gemeenten in deze regio goed is geregeld.’’

Bakker heeft zich verbaasd over het optreden van Van Rijn. ,,Hij had moeten vragen: wat heeft mijn moeder nu precies nodig? En niet maar blijven praten over geld, over de organisatie.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.