CDA, D66 en Bussums Bloei definitief in oppositiebanken

bussum

CDA, D66 en Bussums Bloei hebben definitief gekozen voor de oppositiebanken. De fracties onderschreven maandagavond het collegeprogramma van VVD, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie niet.

De raadsmeerderheid veegde enkele wijzigingsvoorstellen van tafel, waaronder het plan om strenger op te treden tegen handel in softdrugs en het gebruik ervan te reguleren door middel van een pasjessysteem in de koffieshop de Piramide.

Ook het voorstel om direct een verbod uit te vaardigen op alle vrachtverkeer binnen de bebouwde kom haalde het niet. Dat lot was ook de ambitie beschoren om van Bussum Nederlands duurzaamste gemeente te maken. Steun kreeg D66 daarentegen wel voor een suggesties om de gewestelijke samenwerking te controleren op doelmatigheid.

CDA-fractieleider Bert Sonneveld haalde de woede op de hals van de coalitie met zijn kritiek op het aantreden van vier wethouders. Hij noemde dat een verdubbeling die ongewenst was. In werkelijkheid omvatte het vorige college drie fulltime wethouders en het huidige 3,1. Een stijging van 0,1 baan. Het pijnlijke was dat het CDA van dat oude college lid was, en dat deze partij bij het afscheid van zijn wethouder Herman Schoon niet in staat was geweest zelf een opvolger naar voren te schuiven. Vervolgens werden zijn taken door de wethouders van VVD en PvdA overgenomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.