Vissersbootje omgeslagen, visser gered

naarden

Vier verschillende hulpdiensten hebben zich woensdagmiddag ontfermd over een visser die met zijn bootje op het Gooimeer was omgeslagen.

Om vijf voor half drie alarmeerde de kustwacht de hulpdiensten. Met een watertemperatuur van zeven graden, is een omgeslagen vaartuig een serieuze melding. Om even na half drie rukten de Nikolaas Wijsenbeek van KNRM Huizen, de Seeker van Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer, de Blizzartd van de waterhulpdienst.nl en Ronduit van de Reddingsbrigade Naarden uit naar de opgegeven positie. Daar werd een omgeslagen vissersbootje aangetroffen, waarvan de opvarende inmiddels door een andere visserman aan boord genomen was. Dankzij het reddingsvest dat de man niet aan had, maar in de boot lag en automatisch geactiveerd werd, zonk het bootje niet.

In goed overleg werd opvarende aan boord genomen van de Nikolaas Wijsenbeek die de man medisch nakeek en constateerde dat de man goed was gekleed in een droogpak en dus verder geen gevolgen had overgehouden aan zijn zwempartij. Bij het trawlen (achteruit varen op een elektromotortje) werd de schipper verrast door een grote golf waarop de boot omsloeg. De boot is door de Blizzartd overeind gezet met hulp van de reddingsboten en naar de kant gesleept door de Waterhulpdienst. De man heeft het overleefd dankzij het droogpak dat hij aanhad. De Reddingsbrigade Blaricum hoefde niet in actie te komen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.