Soester sport wil niet voor Piet Snot bij bezuinigingsoverleg zitten

Redacteur De Gooi- en Eemlander
soest

De gemeente belooft met meer cijfers en financiële overzichten te komen om de sport te laten meedenken over de opgelegde structurele bezuiniging van vijf ton. De clubs hadden het gevoel dat zij voor Piet Snot bij de drie vergaderingen van de zogeheten klankbordgroep zaten.

Volgens Hans Moerman, voorzitter van de Sport Federatie Soest, kost de sport volgens de gemeente jaarlijks vijf miljoen euro. Daarmee zou Soest de duurste gemeente zijn in de hele regio en boven het landelijk gemiddelde zitten. Maar de sportbestuurders hebben geen idee waar dat geld allemaal aan wordt uitgegeven. ,,Pas als we dat weten, kunnen we aangeven wat niet mee hoeft of minder kan’’, aldus Moerman.

De klankbordgroep heeft in zijn ogen dan ook weinig vruchten afgeworpen. ,,Ik moest wel zenuwpilletjes slikken om rustig te blijven. Ik had een gevoel van ’waar gaat dit over?’ Het schiet zo niet op.’’ Volgens hem lijkt het erop dat de klankbordgroep de schijn van inspraak en democratie moet ophouden. Het duurde ook een eeuwigheid voor de eerste bijeenkomsten plaatsvonden. Door het toenemend gemor over het functioneren van de klankbordgroep heeft er overleg plaatsgevonden met wethouder Jannelies van Berkel, die zelf niet in het inspraakorgaan zit. Zij heeft toezeggingen gedaan. Moerman kijkt vol verwachting uit naar de klankbordgroepvergadering volgende week.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.