Krankzinnige ontknoping: Zuidvogels degradeert, Huizen krijgt herkansing

Krankzinnige ontknoping: Zuidvogels degradeert, Huizen krijgt herkansing
Iedereen bij Huizen is blij met Joey Papamelodias, de maker van de reddende goal.
Huizen

Een doelpunt dat werd gemaakt door Huizen in de vierde minuut van de blessuretijd in het duel met DFS heeft beslist over degradatie.

In een absurde ontknoping van de laatste speeldag van de hoofdklasse B waren tenslotte NSC uit Nijkerk en Zuidvogels uit Huizen het haasje. Deze twee clubs degraderen naar de eerste klasse. Huizen, dat het hele seizoen onderaan had gestaan, kwam dankzij het 2-2 gelijkspel tegen DFS in de herkansing terecht, de nacompetitie.

Het werd zaterdagmiddag al gauw duidelijk dat NSC waarschijnlijk de eerste degradant ging worden. Zelfs thuis tegen het zwakke HZVV bakten de Nijkerkers er niks van: een 1-3-nederlaag.

Van de twee Huizer club moest er toen nog één degraderen. Lange tijd leek het erop dat Huizen de sigaar zou worden. Zuidvogels had voor de laatste speeldag een punt voorsprong op de buurman Huizen. Bij Staphorst - Zuidvogels en Huizen - DFS werd om beurten gescoord door alle ploegen, maar vijf minuten voor tijd stond Zuidvogels op 2-2 en Huizen op 1-1. Hetgeen betekende dat Huizen zou degraderen.

In de 88ste minuut maakte Staphorst toch nog 3-2 en op dat moment zou Huizen met de 1-1 tegen DFS gelijk komen en op doelsaldo zelfs boven ’Zuid’ eindigen. Zuidvogels in mineur, totdat het bericht doorkwam dat DFS in de dying seconds 1-2 had gescoord tegen Huizen. Zo was Zuidvogels weer safe en lag Huizen eruit.

Maar in de allerlaatste secondes maakte Joey Papamelodias alsnog de 2-2 voor Huizen. Zuidvogels was op dat moment reeds klaar met voetballen, kreeg het slechte nieuws door en stortte ter aarde. Bij Huizen was de vreugde groot, al moet de ploeg nu nog wel de nacompetitie zien te winnen om in de hoofdklasse te blijven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie