Mannen opgepakt met zeven gestolen fietsen

Archieffoto

Archieffoto

Redacteur De Gooi- en Eemlander
soest

De politie heeft vrijdagmiddag op de Zuidergracht twee mannen gearresteerd op verdenking van diefstal en heling van zeven fietsen.

Een getuige meldde dat de verdachten rond tien over half drie bezig waren om de rijwielen over te laden vanuit een bestelbus in een aanhangwagen van een vrachtauto. Van sommige fietsen ontbrak het slot, andere stonden nog wel op slot en bij weer andere fietsen was het slot vernield.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 44-jarige man uit Litouwen, wilde niets over de herkomst van de fietsen verklaren. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. De fietsen werden in beslag genomen. Andere agenten wisten de bestuurder van de bestelbus te achterhalen en gaven hem een stopteken. De bestuurder, een 26-jarige man uit Haarlem, verklaarde dat hij was verdwaald en aan het einde van de Zuidergracht was gekeerd. In de cabine trof de politie een mobiele telefoon, diverse hangsloten en een in werking gesteld navigatiesysteem aan. De bestelbus werd voor onderzoek in beslag genomen.

Het tweetal zit nog vast.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.