Bunschoter mag niet naar begrafenis moeder

Jetty Claus
Bunschoten

Verdachte Henk K. mag van het Openbaar Ministerie dinsdag niet naar de begrafenis van zijn moeder. Zijn advocaat noemt het een onmenselijk besluit.

De vader van negentien kinderen die verdacht wordt van grof huiselijk geweld heeft een contactverbod met enkele van zijn uit huis geplaatste kinderen. De officier van justitie wil dat zij in alle rust hun oma de laatste eer kunnen bewijzen. In afwachting van de rechtszaak draagt de zwaar gelovige man een enkelband. Daarmee wordt schending van het contactverbod vastgesteld.

Lees ook: Rechtbank beslist: vader van negentien kinderen blijft in cel

Murw geslagen zegt K. het verbod niet aan te vechten. ,,Ik heb al te veel aan mijn hoofd om nog een procedure te starten. Ik moet mijn emoties sparen voor de rechtszitting’’, aldus de verdachte.

Zijn 85-jarige moeder werd getroffen door een hersenbloeding. K. noemt het ’politiek gepraat’ van officier van justitie en reclassering. ,,De instanties stellen: De keuze is aan jou of je toch naar de begrafenis gaat en daarmee de voorwaarde schendt. Dan word ik opgepakt. Ook tegen mijn vrouw heb ik gezegd: doe maar niet. Zij heeft haar kinderen twee jaar niet gezien. Die confrontatie is te moeilijk.”

De Bunschoter is al twee jaar in afwachting van zijn berechting en ontkent alle aantijgingen. De man zou zijn kinderen hebben geslagen en opgesloten. Bij een van hen zou hij een draaiende kettingzaag bij het hoofd hebben gehouden. Een dochter beschuldigt hem van ontucht. De Bunschoter noemt het een wraakactie, nadat hij aangifte deed tegen enkele volwassen kinderen. Zij zouden vijftig mille hebben weggenomen uit zijn woning in verband met drugsverslaving.

Lees ook: Bunschoter Henk K. haalt zijn gram

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.