Enorme verslagenheid in Loosdrecht na overlijden Hilversumse Fleur (19)

1 / 5
Annemarie de Jong
LoosdrechtHilversum

In Loosdrecht heerst grote verslagenheid na het overlijden van de Hilversumse Fleur. Bekenden en onbekenden van de negentienjarige leggen bloemen neer op de Nieuw-Loosdrechtsedijk, de plek waar Fleur half maart werd aangereden door een 53-jarigen beschonken Porsche-rijder.

,,Zo triest dat ze het gevecht heeft verloren. Iedereen leefde mee en hoopte intens dat ze het zou redden", zegt Marianne Petrus. Ze woont vlakbij en legt bloemen neer. ,,Je hebt haar er niet mee terug, maar meer kun je niet doen."

Bij het geïmproviseerde gedenkmonument voor Fleur groeit de hoeveelheid bloemen, kaarsen en kaarten. De jonge Hilversumse werd half maart 's avonds geramd door een Porsche 911 toen ze in haar Toyota Aygo caravanpark Van de Wetering verliet en de Nieuw-Loosdrechtsedijk opdraaide. Achter het stuur van de sportauto zat een 53-jarige Loosdrechter. Hij deed naar verluidt een straatrace met zijn zoon in een Mini en had te veel gedronken. Fleur raakte zeer ernstig gewond.

,,Vader en zoon die uit baldadigheid gas geven. Het meisje had geen schijn van kans. Mijn gevoel ligt bij haar ouders. Wat een verdriet", verzucht Marianne Petrus.

In de hechte Loosdrechtse buurtschap De Boomhoek gaan stemmen op voor een stille tocht voor Fleur. ,,Maar natuurlijk alleen als de ouders dat ook willen", benadrukt Petrus.

Op het nabije caravanpark Van de Wetering is de ontreddering groot. ,,Afschuwelijk. Een jong mensenleven. Weg. Ik ben er beroerd van", zegt parkbewoonster Lamberta van Doorn, die haar hondje uitlaat.

Ook de eigenaar van het park zit stuk. Hij was na het ernstige ongeval als een van de eersten ter plaatse. ,,Ik kon niet veel meer doen dan over haar bol aaien en tegen haar praten", blikt hij terug. Daarna bleef hij op de hoogte over Fleurs toestand. ,,We hoorden dat het beter ging. En toen kwam vrijdagmiddag om tien over vijf plotseling het bericht dat ze was overleden."

Hij weet zich geen raad. ,,Ik moet dit echt nog een plekje geven. Ik had zo gehoopt haar weer een aai over de bol te kunnen geven en dat ik dan een lach terug had gekregen."

Bij het bloemenmonument stopt een fietser. Hij neemt zijn pet af. Met een zakdoek wrijft hij zijn ogen droog. De 72-jarige oud-politieman uit Hilversum is boos en verdrietig. ,,Schofterig. Andere woorden heb ik er niet voor. Een 53-jarige met een stuk in zijn kraag, die met zijn zoon gaat racen. Tegen dit soort imbecielen is helaas geen kruid gewassen. Kakkers uit het Gooi zonder fatsoen. Zo'n man mag nooit meer de weg op."

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.