Tulip Tennis Vereniging Hilversum diep verdeeld

Ronald Frisart
Hilversum

Het bestuur van Tulip Tennis Vereniging Hilversum heeft dinsdagavond een extra ledenvergadering overleefd en is herkozen. De stemverhouding geeft aan dat de vereniging diep verdeeld is: 72 stemmen voor het bestuur, 64 tegen, één blanco en één ongeldig, aldus de Facebookpagina van de club.

Op de achtergrond speelt een arbeidsconflict met parkmanager Herke van der Weij. Hij bestiert de Tulip-tennisaccomodatie aan het Kininelaantje. Zijn werkgever is Stichting Tulip Tennis Center. Het stichtingsbestuur stelde vorig jaar dat de parkmanager zijn werk niet goed deed en wilde hem dit jaar ontslaan. De rechter in Utrecht stak daar op 1 augustus een stokje voor.

Het arbeidsconflict zorgde voor onrust onder Tulip-leden. Een nipte meerderheid van de op 3 juli gehouden extra ledenvergadering (57 voor, 56 tegen) eiste van het bestuur van de vereniging dat het de bestuurders van de stichting naar huis zou sturen - een bevoegdheid die de clubleiding statutair heeft.

Verontrust

Aan de rechter werd gemeld dat het stichtingsbestuur 1 september zou terugtreden. Die vond dat een goede ontwikkeling, omdat dan de verhouding met de Van der Weij zou kunnen normaliseren.

Veronruste Tulip-leden constateerden echter dat het stichtingsbestuur toch zou blijven zitten. Ze wilden het clubbestuur vervangen zodat een nieuwe clubleiding een nieuw stichtingsbestuur zou kunnen neerzetten. Dinsdagavond werd het clubbestuur echter herkozen.

Een kans

Nu de clubleiding dezelfde blijft en het stichtingsbestuur er nog zit, is de vraag wat dat betekent voor de arbeidsverhouding met de parkmanager. Clubvoorzitter Theo Klarenbeek daarover: ,,De rechter heeft vonnis gewezen en daar gaan we met z’n allen positief mee verder’’. Hij vertelt dat een commissie gaat bekijken of de verhouding tussen club en stichting moet blijven zoals deze is of aanpassing behoeft.

Onder veronruste leden valt te beluisteren dat men het ’nieuwe’ clubbestuur een kans wil geven. ,,Ze hebben gezegd dat ze van het verleden willen leren.’’

Tulip ontstond op 1 januari 2013 door fusie van Hilverheide, OSO en Rapid. Telde de nieuwe club direct na de fusie ongeveer1300 leden, nu zijn het er ruim 1700.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.