Burgemeesterspost voor Rob Posthumus Blaricum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
blaricum

Wethouder Rob Posthumus uit Blaricum wordt de nieuwe burgemeester van de fusiegemeente Koggenland.

Dat is vrijwel zeker nu de gemeenteraad unaniem de aanbeveling van een vertrouwenscommissie uit haar midden heeft overgenomen. Posthumus volgt als alles volgens plan gaat Leoni Sipkes per 1 juli op. Naar het ambt van burgemeester van Koggenland hebben 21 personen gesolliciteerd. Koggenland heeft ongeveer 22.000 inwoners en de gemeenteraad telt negentien zetels. Het vertrek van Posthumus is een aderlating voor het Blaricumse college van burgemeester en wethouders. Dat was al gekortwiekt door het ontslag van wethouder Gijs van Loef na een vertrouwenscrisis.

De Koggenlandse coalitiepartijen CDA en VVD roemden zijn uitstraling. De voorzitter van VVD-fractie en vertrouwenscommissie, Caroline Schipper, is enthousiast. ,,Dát is hem, hadden we allemaal.'' René Klok van Gemeente Belangen Koggenland: ,,Het zal een hele goeie belangenverdediger zijn in gesprekken met andere gemeenten. Hij heeft absoluut meerwaarde.''

Rob Posthumus (1949) is al sinds 1977 actief in de politiek. Eerst in diverse bestuursfuncties elders in het land en van 2002 tot 2008 als fractievoorzitter van de VVD in Blaricum. Sinds september 2008 is hij wethouder van de gemeente Blaricum met als portefeuilles economische zaken & werkgelegenheid, verkeer en vervoer, grondzaken, recreatie, financiën, ict beleid. Daarnaast is hij projectwethouder voor De Blaricummermeent, centrumplan Bijvanck en Dorpsstraat-Brinklaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.