Adelaar gerustgesteld: er is geld voor spits

Redactie Hilversum
SPAKENBURG

Ondanks het tekort van zo'n 180.000 euro heeft IJsselmeervogels wel degelijk budget om voor komend seizoen een spits aan te trekken. Die garantie heeft voorzitter Frank van den Bos aan trainer Frans Adelaar gedaan.

Adelaar uitte maandag in deze krant zijn zorgen over de invulling van de selectie. Hij had 'uit andere monden' vernomen dat er geen geld meer was voor de zo gewenste spits en wilde in gesprek met de voorzitter.

Zeker met het oog op komend seizoen, waarin plaatsing voor de tweede divisie moet worden afgedwongen. Zonder spits zou dat een stuk moeilijker worden, zo waarschuwde Adelaar.

Inmiddels is de oefenmeester gerustgesteld. ,,De voorzitter heeft me verzekerd dat ook het bestuur streeft naar zestien veldspelers. Die versterking kan dus komen, dat is heel prettig."

Momenteel speelt spits Emre Pinar al enkele maanden mee met het eerste, maar het is onduidelijk of hij een contract krijgt aangeboden. In het districtsbekertoernooi scoort hij erop los, maar in de competitie krijgt hij nauwelijks speeltijd. Ook het lot van aanvaller Collins John, die onlangs neerstreek op De Westmaat en nu meetraint, is nog ongewis.

Meer nieuws uit Sport Regionaal