Daan Huizing verprutst slotronde in Finland

Robert Berkeley
Vierumäki

Met een waardeloze eindronde heeft Daan Huizing zondag het open golftoernooi in Vierumäki (Finland) voor zichzelf volledig verprutst.

De Soester, die toch al een uiterst moeizaam en wisselvallig seizoen draait op de Challenge Tour, ging het weekend nog met een goed gevoel in. Na een degelijke openingsdag (één onder par) en een prima tweede dag (vier onder par) had hij zich keurig in de subtop genesteld. Er was zelfs uitzicht op een topklassering.

Dat was er ook na zaterdag nog, toen de 25-jarige Huizing de achttien holes op de Finse golfcourse in 71 slagen afwerkte, weer één onder par. Vier birdies, drie bogeys en verder geen gekke dingen brachten hem op de gedeelde veertiende plaats in het klassement na drie dagen spelen.

Maar zondagging het voor de man uit Soest helemaal mis. Slechts één birdie noteerde Huizing, tegenover vier bogeys en twee double bogeys. Met een totaal van 79 slagen kelderde hij naar de gedeelde 63ste plaats van de in totaal 67 golfers die de cut hadden gehaald en in het weekeinde nog in actie mochten komen. Zijn score was verreweg de slechtste van de dag, want verder was er één speler die er 75 slagen over deed, eentje die 74 slagen nodig had en de rest deed er maximaal 73 slagen over. Een andere Nederlander, Darius van Driel, presteerde wel uitstekend en eindigde op de gedeelde tweede plaats, twee slagen achter de Engelse winnaar Sam Walker.

Daan Huizing heeft een paar dagen de tijd om zich te herpakken: woensdag begint het Rolex Open in het Zwitserse Genève.

Meer nieuws uit Sport Regionaal