Traumahulp voor autodief Kortenhoef

Loosdrecht

Als een krankzinnige reed de 29-jarige Ton van D. uit Kortenhoef op 7 april met een gestolen GNR-auto door Loosdrecht. Dat hij slechts schade aan andere auto’s veroorzaakte, lag niet aan Van D. maar aan de mensen op straat die op tijd wisten weg te springen. Ondanks het levensgevaarlijke rijgedrag veroordeelt de politierechter hem niet tot een celstraf, maar tot slechts 40 uur werkstraf plus 120 uur werkstraf voorwaardelijk.

Het is volgens de rechter in ieders belang dat Van D. zo snel mogelijk wordt behandeld aan zijn trauma’s en verslaving.

Spijt, schaamte en berouw. Dat zijn de eerste woorden die bij Van D. opkomen als hij wordt herinnerd aan die 7e april. De man uit Kortenhoef worstelt met een traumatisch verleden en voelt vaak veel woede en onrust. Volgens deskundigen lijdt hij aan een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).

Gesnoven

Veel weet hij niet meer van de autodiefstal op 7 april. Alleen dat hij gedronken en gesnoven had en dat hij voortdurend stemmen in zijn hoofd hoorde. Volgens een medewerker van het GNR kwam de verdachte aangefietst en vroeg hem om hulp.

Bezetene

Toen de bestuurder uitstapte, sprong Van D. in de auto en reed als een bezetene weg. Tijdens zijn dollemansrit door Loosdrecht beschadigde hij een tegemoetkomende auto. De geschrokken automobilist belde de politie en reed achter Van D. aan om het kentekennummer te noteren. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat iemand hem op de hielen zat, remde hij een paar keer abrupt waardoor de auto van de achtervolger tegen de GNR-wagen klapte en nog meer beschadigd raakte. Uiteindelijk kon de politie hem aanhouden op de Tolakkerweg.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.