Ruim drie miljoen tv-kijkers voor The Passion

Elske de Walle op het Wilhelminaplein in het centrum van Leeuwarden tijdens de zevende editie van The Passion van de Evangelische Omroep (EO). Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt The Passion het verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.© ANP

HILVERSUM

Naar de live-uitzending van The Passion hebben donderdagavond 3.075.000 mensen gekeken. De EO en KRO-NCRV zonden het spektakel uit. The Passion vertelt het paasverhaal over de laatste uren van Jezus, gespeeld door Nederlandse artiesten.

Ongeveer 16.000 mensen waren erbij, in Leeuwarden. Ook op NPO Radio 2 was het evenement te volgen. Het was de zevende editie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorig jaar (toen de uitzending vanuit Amersfoort was) keken 3,2 miljoen mensen, ongeveer evenveel als in 2014 (in Groningen). In 2015 (in Enschede) waren dat er rond de 3,5 miljoen.

In de top 3 van de SKO-kijkcijferlijst stonden verder het NOS Journaal van 20 uur (net geen 2 miljoen) en de voetbalwedstrijd Ajax-Schalke 04 (1,6 miljoen).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.