Zaterdag elfde editie van Hilversum Denkt

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Liefhebbers van bridgen, dammen, schaken, Go, Mahjong, Havannah en Othello kunnen zaterdag weer terecht in het centrum van de mediastad tijdens de elfde editie van ’Hilversum Denkt’.

Het succesvolle denksportfestijn strijkt neer op drie plekken: in het Hilvertshof, in gebouw De Akker aan het Melkpad en in de Gooische Brink. Nieuw dit jaar is Mahjong, een boeiend Chinees gezelschapsspel, dat ook in het Gooi enthousiast wordt gespeeld. Een ander nieuw element is het jeugddamkampioenschap van Hilversum. Een strijd voor jongeren tot zestien om de Hilversum Denkt-bokaal 2013.Opgeven kan via de website www.hilversumdenkt.nl

Het startschot voor het evenement wordt om half tien ’s ochtends gelost, in De Akker. Een halfuur later begint daar het bridgetoernooi. Tegelijkertijd start het bridgen, dammen, Go-spelen voor iedereen, het sneldam- en het jeugddamtoernooi en het Go-toernooi in het Hilvertshof. Plus het schaaktoernooi in de Gooische Brink. Vanaf tien uur ’s ochtend kunnen belangstellenden in het Hilvertshof ook terecht voor Go-demonstraties door pud-kampioen Frank Janssen. Verder staat op het programma: Mahjong, uitleg en demo’s met medewerking van het Goois mahjonggenootschap De Groene Draak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.