Stellingseizoen in teken Unescojubileum

Muiden

Werelds’ erfgoed is het thema van het openingsweekend van de Stelling van Amsterdam, dat dit jaar valt op 15, 16 en 17 april.

De seizoensopening van forten en het erfgoed wat daarmee samenhangt, zoals vestingwerken en bunkers, staat in het teken van het twintigjarig jubileum van de Stelling van Amsterdam als Unesco Werelderfgoed. In Gooi en Vechtstreek sluit dit negentiende-eeuwse verdedigingwerk aan op de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ons land beijvert zich ervoor ook deze linie op de Werelderfgoedlijst te krijgen, maar dan als het ware als uitbreiding van de Stelling. Het gaat immers om twee bijzondere verdedigingslinies, die beide werken volgens het principe van de waterlinie.

Op forteiland Pampus en Fort Vechten vindt de fototentoonstelling ’Forten van boven’ plaats, alles tegen het decor van huidig of toekomstig Werelderfgoed. Zo zullen in de droge gracht van Pampus foto’s van de Stelling van Amsterdam te zien zijn - zodat men letterlijk een rondje Stelling kan doen - en op het Fort Vechten beelden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het programma met alle activiteiten die dat weekend op de linies plaatsvinden staat vanaf 18 maart op www.forten.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.