Aanrander meisje Laren nog spoorloos

Henk Runhaar
Laren

De politie is de aanrander van een veertienjarig meisje kort voor kerst op straat in Laren nog niet op het spoor. ,,We hebben nog geen verdachte in beeld'', zegt een woordvoerster.

Pas vorige week kwam de politie met de zaak naar buiten, in de hoop dat zich alsnog mensen zouden melden die iets hebben gezien of meer weten. De oproep leverde slechts 'enkele' tips op.

Vorige week werd ook voor de tweede keer een buurtonderzoek gedaan in Laren. Het meisje werd dinsdagavond 22 december rond negen uur slachtoffer op het Tabakspaadje in hartje Laren. Daar fietste ze samen met een vriend. Een onbekende man kwam het tweetal tegemoet, greep het meisje plotseling vast en betastte haar over haar lichaam.

Daarna liep de aanrander, een blanke of licht getinte man van tussen de twintig en 25 jaar, weg over de Jordaan naar de Melkweg. Terwijl de kinderen alarm sloegen bij hun ouders, ging de man achter een boom staan. Even later zagen het slachtoffer en de jongen die bij haar was een lage, kleine, mogelijk beige-oranje auto wegrijden richting Melkweg. Het is niet zeker of de aanrander erin zat.

De afdeling zeden van de recherche in Hilversum gaat nu kijken of er nog andere manieren zijn om de dader alsnog op het spoor te komen. Volgens de woordvoerster zijn er vooralsnog geen dwarsverbanden met andere aanrandingen of verkrachtingen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.