Geen twijfel bij politie: dood Dascha was suïcide

Henk Runhaar
Hilversum

Ondanks de door de familie naar buiten gebrachte ernstige twijfels over de oorzaak van het overlijden van Dascha Graafsma (16) blijft de politie honderd procent zeker van de conclusie dat het gaat om zelfmoord.

,,Maar natuurlijk begrijpen we de familie heel goed. We zijn voortdurend met hen in gesprek. We zijn nog bezig met onderzoek om erachter te komen wat er die nacht verder is gebeurd. Maar omdat vaststaat dat het gaat om suïcide, delen we alles wat daar uit komt alleen met de familie'', zegt een woordvoerster.

De politie heeft geen enkele indicatie van een misdrijf voorafgaand aan de zelfmoord op het spoor richting Dascha's woonplaats Hollandsche Rading.

Het meisje vertrok rond twee uur 's nachts uit Let's Get Down onder Gooiland, waar ze op een zestien-plusfeest was. Ze had geen jas aan, terwijl het buiten nat en winderig was. Even voor half zes werd ze gegrepen door een trein. Volgens direct betrokkenen heeft de machinist verklaard dat het slachtoffer 'als een zombie op het spoor stond'. De politie wil hierover niets bevestigen. ,,Als altijd zijn we terughoudend als het om suïcide gaat.''

Zelfmoord is voor de familie geen optie. ,,Ze woonde in Hollandsche Rading met haar ouders en nog twee broers thuis. Wie het ook gevraagd wordt, voor enig naar geestelijk lijden was en kan op geen enkele serieuze wijze een aanleiding worden gevonden'', schrijft vader René Graafsma in een persbericht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.