Eemnes gaat Ocrietfabriek bewaken tot sloop

Fabriek vanaf de Eem gezien. archieffoto usine

Fabriek vanaf de Eem gezien. archieffoto usine

Edward de Vries Lentsch
Eemnes

Wethouder Niels Rood van Eemnes heeft een akkoord bereikt over de sloop en sanering van de Ocrietfabriek in Eembrugge.

De eigenaar Exploitatiemaatschappij Eemdijk BV gaat de sloop laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf vanwege de asbest. De komende dagen worden daarvoor voorbereidingen getroffen. Nog voor de zomer moet de sanering rond zijn.

Tot de sloop begint laat de gemeente Eemnes het terrein bewaken door Gooilandbeveiliging. In de nacht van dinsdag op woensdag is er weer ingebroken, ondanks het hek wat recent om het lege fabrieksgebouw was geplaatst.

Tijdens de sloopwerkzaamheden wordt het terrein bewaakt met camera's, 24/7 uitkijk en onmiddellijke uitruk bij verdachte bewegingen. Tot de camera's geplaatst zijn, zal er bewaking ter plaatse zijn.

Wethouder Niels Rood: ,,De opstelling van de eigenaar betekent dat wij de periode van onrust en onzekerheid achter ons kunnen laten. We zijn blij met deze stroomversnelling en verwachten dat het vervuilde pand voor de zomervakantie weg is. De eigenaar heeft plannen voor herontwikkeling van het gebied. Wij gaan daarover na de sloop met hem in overleg, waarbij belanghebbenden, raad, omwonenden en de buurgemeenten betrokken worden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.