Mark Noë: ’Derby brengt Huizen eindelijk wat in de picture’

Mark Noë (centraal op de foto): ,,Het gaat ook om prestige.’’© ARCHIEFFOTO STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Bussum

Voor het eerst spelen de hockeyers van Huizen een echte derby in de overgangsklasse.

In de voorbije twee jaren waren Laren en Gooische samen ingedeeld in overgangsklasse A en speelden vier keer de zogenoemde ’Classico’. Huizen zat geïsoleerd in poule B. Nu komen Huizen en Gooische elkaar tegen in de overgangsklasse B. De eerste onderlinge clash staat zondag op het programma in Bussum.

Mark Noë (28) heeft voor Laren en Gooische gespeeld en hockeyt inmiddels ruim twee jaar bij Huizen. „Het is leuk dat wij nu eindelijk óók eens een derby spelen. Dat zijn wedstrijden die iets extra’s met zich meebrengen: je gaat binnen het veld tot het randje, er is meer publiek en er staat prestige op het spel. Voor Huizen is het ook goed om eens in de picture te komen. Gooische en Laren hebben een langere traditie, Huizen is er later pas bijgekomen. Wij hebben minder historie. Maar we willen zondag dolgraag bewijzen dat wij het beste herenteam van het Gooi hebben.”

Gooische en Huizen staan momenteel gedeeld vijfde. Veel meer ambities hoeft Huizen ook niet te hebben, vindt Noë. „We kijken niet naar de play-offs, maar als we vierde worden hebben we het toch weer iets beter gedaan dan in voorgaande seizoenen. Het zou zonde zijn als we terugvallen naar de middenmoot, want dan gaat de tweede competitiehelft nergens meer om.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal