Onderzoek flatbrand Kerkelanden loopt vast

hilversum

Het lukt de politie niet een verdachte te vinden voor de opzettelijk veroorzaakte zware explosie en brand in een flat aan de Hilversumse Erasmuslaan, eind mei. De recherche heeft het onderzoek stilgelegd, de zaak wordt pas heropend als er nieuwe informatie komt.

Dat meldt een politiewoordvoerster desgevraagd. ,,We hebben binnen het onderzoek meerdere scenario's bekeken.'' Hoeveel en welke mogelijkheden zijn onderzocht, wil de politie niet kwijt.

De flatgebouw in Kerkelanden werd in het laatste weekeinde van mei opgeschrikt door de ontploffing en felle brand. De bewoners, een moeder met haar drie jonge kinderen, logeerden die nacht bij familie. Ook vijf flats recht onder en boven het getroffen adres raakten onbewoonbaar. Na een maand konden de huurders pas terug.

Herstel van de uitgebrande woning wordt volgens corporatie Het Gooi en Omstreken een flinke klus. Na de bouwvak gaan werklieden aan de slag voor minimaal twee maanden. Terugkeer van het gezin is uitgesloten. ,,De slachtoffers hebben we definitief aan andere woonruimte kunnen helpen'', zegt een woordvoerster van Het Gooi en Omstreken. Een familie in Loosdrecht, waar de vrouw als hulp in de huishouding werkt, hield direct na de ramp een succesvolle inzamelingsactie voor het gezin.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.