Smederijplan Lage Vuursche van de baan

Archieffoto

Redacteur De Gooi- en Eemlander
lage vuursche

De eigenaar van de vervallen smederij in Lage Vuursche ziet af van zijn renovatieplan. Geheel onverwachts meldde architect Freek de Koning van bureau Van Asbeck vrijdagmiddag aan wethouder Petra Laseur, dat de Hege Groep er geen vertrouwen in heeft het monument snel te kunnen aanpakken.

Het bedrijf verwacht juridische procedures van enkele omwonenden. Diverse buren zijn verbaasd over deze mededeling, omdat zij woensdag nog een ’goed gesprek’ hadden met de eigenaar in het bijzijn van de contactcommissie en wethouder. Daarbij werd door de architect een derde aangepast bouwplan getoond. De twee winkels, deels met de omstreden horecabestemming, waren nog verder verkleind van 70 naar 50 vierkante meter en de uitbreiding aan de achterzijde teruggebracht tot vier meter. Er was een nieuwe datum geprikt om de tekeningen nog eens te kunnen bekijken.

Het bouwplan voor de smederij is een spijtzwam in het dorp. Woordvoerder Jeroen van den Berg van de contactcommissie, die unaniem achter het bouwplan staat, zegt nog een poging te gaan doen om eigenaar en omwonenden weer op tafel te krijgen. ,,Het is hun goed recht om tegen te zijn. Je kunt echter wel op je strepen blijven staan, de consequentie is dan wel dat er jaren niks gebeurt en de bouwval instort.’’

Hij had niet verwacht dat de eigenaar de omwonenden nog zo tegemoet zou komen. ,,Als er dan toch nog weerstand is, raak je gefrustreerd.’’ De tegenstanders willen 'officieel', uit de mond van de eigenaar, horen dat hij dit plan terugtrekt. Zij vinden dat bekeken moet worden of er een financieel acceptabel plan te maken is, passend binnen het bestemmingsplan, zónder horeca.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.