Hilversummers: Groest blijft link

Redacteur Hilversum
hilversum

De maatregelen op de Groest leiden er vooralsnog niet toe dat het voornaamste Hilversumse uitgaansgebied als veilig wordt ervaren. Dat blijkt uit een recent in opdracht van de gemeente gehouden onderzoek waaraan ruim zeshonderd Hilversummers meewerkten.

Van deze groep, leden van het zogenoemde Burgerpanel, gaan ruim vierhonderd mensen wel eens uit op de Groest en omgeving, de meesten (bijna de helft) naar een restaurant en een kwart naar een bar of café. Van deze Hilversummers voelt maar liefst 42 procent zich doorgaans niet veilig op straat in het centrum.

Daarbij moet worden aangetekend dat nagenoeg de hele groep nog voor middernacht huiswaarts keert. De redenen waarom mensen zich niet safe voelen variëren. ’Onbehaaglijke, dreigende, agressieve sfeer’ vulde 16 procent in.

’De aanwezigheid van ongure, vreemde types’ is goed voor 14 procent. ’Slechte verlichting’ scoort 5 procent. Vijftien procent vinkte ’te weinig toezicht of politie op straat’ aan en nog eens 5 procent heeft een andere reden voor het onbehagen.

Uit de onderverdeling naar specifieke plekken blijkt de Groest met afstand als onveiligste plek te worden ervaren (84 procent), gevolgd door het Stationsplein (40 procent) en het Langgewenst/marktterrein (38 procent).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.