Automobilisten doodsbang door stenengooiers Huizen

'Munitie' ligt voor het oprapen langs de Huizermaatweg.

Redactie Hilversum
Huizen

UPDATE Een grote groep jongeren maakt al enkele weken de Huizermaatweg in Huizen ’s avonds onveilig. Al zeker zes keer zijn automobilisten ter hoogte van sportschool Sportcity van dichtbij bekogeld met bakstenen en andere projectielen, zoals flesjes frisdrank.

Het laatste bij de politie bekende geval is van afgelopen zaterdag. Even na elf uur werd de auto van een vrouw onder vuur genomen. Een baksteen ging dwars door een ruit. De vrouw was durfde niet te stoppen, maar vond bij thuiskomst de baksteen op haar achterbank.

Een ander slachtoffer is zo bang, dat ze niet meer over de belangrijke verkeersader door Huizen durft. Medewerkers van de sportschool durven na twee bekogelingen de parkeergarage pas uit als een collega checkt of de kust veilig is.

De politie heeft geen idee wie de daders zijn en roept mensen op bij onraad 112 te bellen. ,,Dit moet stoppen, het is erg gevaarlijk'', zegt een woordvoerder.

update: Een Blaricummer heeft zich inmiddels bij de redactie gemeld. ,,Ik kreeg van de week op die plek een fiets voor m´n auto gegooid. Terwijl de politie stond te posten even verderop."

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.