Binnenkort te koop: certificaten Krachtcentrale

Gevel van de Krachtcentrale Huizen.© Archieffoto studio kastermans/ben den ouden

Marjolein Vos
Huizen

De plafonds zijn opgehangen, de vloeren gestort, het verwarmingssysteem geïnstalleerd. Na maanden buffelen krijgt de compleet gerenoveerde en opnieuw ingerichte Krachtcentrale aan de Havenstraat in Huizen vorm.

Dit mega-project van het creatieve ondernemers duo Peter Kos en Pieter Hogenbirk is beraamd op 1,6 miljoen euro. Het is grotendeels gefinancierd uit eigen middelen (verkoop van hun voormalige galerie De Rookerij). Ook is de provincie Noord-Holland bijgesprongen met een subsidie van een ton voor het gebruik van het zogenaamde ‘warm bouwen’.

Om nu verder te kunnen bouwen aan dit nieuwe centrum voor kunst en cultuur (naast galerie en ateliers komt er overigens ook ruimte voor onder meer horeca en gym) is een financiële injectie nodig. In dat kader zullen binnenkort vijfhonderd certificaten à duizend euro per stuk worden uitgegeven. Een mogelijkheid bij uitstek voor iedereen die dit project een warm hart toedraagt en het wil steunen.

Kunstwerk

De onlangs opgerichte Stichting ter Financiering van de Krachtcentrale regelt de uitgifte, de betalingen en de administratieve afhandeling van de certificaten. Het bedrag dat deze stichting ophaalt, wordt uitgeleend aan Peter Kos Beheer, eigenaar van de Krachtcentrale.

Toekomstige bezitters van een certificaat krijgen een rente van 2 % per jaar uitgekeerd. Certificaathouders ontvangen een genummerd kunstwerk. Ook kunnen zij rekenen op andere voordelen en privileges in de vorm van speciale acties. Belangstellenden kunnen zich helemaal laten bijpraten over de uitgave van certificaten tijdens de informatiedagen die gehouden worden op 10, 11, 12 en 13 mei, van 15 tot 18 uur in de Krachtcentrale, Havenstraat 76 in Huizen. Alle info is te lezen in Krachtvoer, een eigen uitgave van de Krachtcentrale.

Info: www.de-krachtcentrale.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.