Buurtbewoner Witmans: 'Sloop snel die bouwval'

Marjolein Vos
Huizen

Een bouwval. Zo omschrijft Luc Witmans de oude Schoeman-garage aan de Lindenlaan in Huizen. Hij maakt zich als buurtbewoner zorgen. Over de jongeren die al jaren regelmatig, ook ’s nachts, het compleet vervallen, leegstaande pand binnen gaan. Over de vernielingen die ze aanrichten, het lawaai dat ze maken.

,,De politie heeft al eens twintig jongeren uit het pand verwijderd’’, zegt Witmans, die woensdagavond zijn zorgen uit in de vergadering van de commissie Fysiek Domein. Alle plannen voor nieuwbouw op het oude Schoeman-terrein, dat op een schitterende locatie ligt, midden in het oude dorp, zijn tot nu toe gesneuveld. Witmans woont op steenworp afstand in een monumentale boerderij. Hij vindt dat de gemeente niet langer moet toestaan dat het terrein er zo deplorabel en armoedig bij ligt. Hij stelt dat de gemeente de eigenaar de opdracht tot sloop moet geven. Witmans: ,,Sloop die bouwval, ook al zijn er nog geen nieuwe, goedgekeurde plannen.’’

De ontwikkeling van Schoeman-terrein wordt ook op de voet gevolgd door leden van de Stichting Behoud het Oude dorp. De PvdA zal vanavond in de commissievergadering vragen stellen over het terrein. Hoe gaat het college de ongewenste uitstraling van het terrein verbeteren? Ligt er al een aangepast bouwplan? Is de buurt betrokken bij de nieuwe bouwplannen?

Ander heikel onderwerp vanavond is het pand Koningin Wilhelminaschool, het zogenoemde KWS-terrein. Het is maar zeer de vraag of het oude hoofdgebouw behouden kan blijven en worden geïntegreerd in de nieuwbouw die ter plekke moet worden gerealiseerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.