Eerste nieuwe pleintje in Laanstraat klaar

Marijke Helwegen, met assistentie van burgemeester en wethouders, vult de bloiemenvaas.

Marijke Helwegen, met assistentie van burgemeester en wethouders, vult de bloiemenvaas.© Studio Kastermans/Ben den Ouden

Baarn

Wie anders dan de Koningin van de Facelift, Marijke Helwegen, treedt op als bloemenmeisje bij de opening van het ’Florapleintje’ in de Laanstraat in Baarn.

En hoewel flora is afgeleid van het Latijnse woord voor bloem of bloei, slaat de naam toch echt op de Florabioscoop die daar ooit stond. Het pleintje is het eerste deel van de Laanstraat dat nu echt klaar is. De gemeente knapt de winkelstraat in hartje Baarn op, niet alleen omdat er al meer dan twintig jaar niks aan gedaan was, maar vooral ook om er de loop weer in te krijgen. Veel winkelpanden staan leeg, en dat oogt niet al te vriendelijk. Zo’n pleintje kan sfeer brengen. Het idee is dat de pleintje niet alleen een onderbreking is in de heringerichte Laanstraat, maar dat het ook gebruikt gaan worden voor leuke dingen. Zoals afgelopen zaterdag schminken, poppenkast, muziek, dansgroepen en samenzang. En natuurlijk samen op de foto voor een met staatsieportret met de beschermvrouwe van de herinrichting, La Helwegen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.