Bouwstop kas in Baarn is opgeheven

Jetty Claus
Baarn

Eindelijk is de bouwstop van de baan voor het grote glazen congrescentrum Jardin d’HiverRe aan de Zandheuvelweg. Daarmee komt een einde aan een zenuwslopende tijd voor de initiatiefnemer van de ’kas’, directeur Hans Blokzijl van het Bomencentrum aan de Zandheuvelweg.

Hij was vorig najaar begonnen met de bouw van fundering en kelder, hoewel hij nog geen omgevingsvergunning had. De Baarnse ondernemer verwachtte dat het wel snor zat, omdat de gemeente zo positief was over de plannen.

Toen bleken die echter niet helemaal te stroken met het bestemmingsplan. Er was een betere ruimtelijke onderbouwing nodig en dat betekende een aangepaste procedure.

Negen maanden na de bouwstop door de gemeente is het formele traject doorlopen en blijken er geen zienswijzen ingediend tegen de bouw van de kas. De omgevingsvergunning is een feit.

Hans Blokzijl gaat nu in volle vaart door om begin volgend jaar klaar te zijn.

De Jardin d’HiverRe - samentrekking van de Franse woorden voor wintertuin en glas (verre) - is een in het oog springend bouwwerk met minstens 500 vierkante meter aan glas, in combinatie met hout en staal, gelegen aan een waterpartij.

De onderverdieping heeft daglicht, de bezoeker heeft een mooi zicht op de waterspiegel.

In de omgeving komt een groen-ideeënpark van 25000 m2 van het Bomencentrum. De locatie voor zakelijke evenementen is ontworpen met een knipoog naar de al lang leegstaande plaatselijke plantenkas De Wintertuin uit 1915, waar Blokzijl als exploitant interesse in had.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.