Zoekplaatje: tennissers van Gooiland

,,Er was toen nog geen clubhuis. Het huisje diende als clubhuis. Er stond een picknicktafel voor.”

Eddie de Paepe
Hilversum

Volgens Patty Cukier staan de twee tennissers op het zoekplaatje van vorige week (nr. 472) bij het verkleedhokje van tennisclub Gooiland in Hilversum.

,,Er was toen nog geen clubhuis. Het huisje diende als clubhuis. Er stond een picknicktafel voor. Hele zomers bracht ik daar door in mijn puberteit met de eerste verliefdheden”, schrijft Cukier. ,,Ik was daar lid van 1964 tot 1974. Ik denk, aan de korte broek van de linkerspeler te zien, dat de foto in de jaren ’60-’70 is gemaakt. De rackets zijn denk ik Dunlop Maxplay en de snaren zijn van kattendarm, waarmee je niet in de regen kon spelen en thuis moest je ze met een olie insmeren en in de spanner zetten. In de tijd van de foto waren er buiten Gooiland meer clubs op het grote park naast de draversbaan (nu Arenapark): Hilverheide, Oso en Rapid. Gooiland is al jaren nog de enige club in het park. Er staat sinds begin jaren ’70 een groot clubhuis, het Koershuis, vernoemd naar de toenmalige voorzitter en bondsgedelegeerde Ben Koers, die niet meer leeft. De spelers herken ik niet.”

Brandweerman

Oud-brandweerman Roel Boomkens uit Kortenhoef reageerde nog op zoekplaatje 471. ,,De Austin is omstreeks 1952 geleverd door garage Werklust van de familie Beijer te Kortenhoef. De heer Beijer is ook een van de personen op de foto, hij is de man zonder hoed”, aldus Boomkens. ,,Ik ben jarenlang chauffeur geweest op de Austin in dienst van de gemeente Kortenhoef. Na de samenvoeging van de gemeente Kortenhoef met 's-Graveland heeft hij nog tot 1974 dienst gedaan. Hij is nog enige tijd als bedrijfsbrandweervoertuig in gebruik geweest bij de firma Luijks in Diemen. Als laatste chauffeur heb ik hem daar naar toe mogen brengen.

Een prijswinnende zwemster en haar trainster? Wie zijn het en waar en wanneer is deze foto gemaakt?© Foto’s: Streekarchief Gooi en Vechtstreek

Hierboven het nieuwe zoekplaatje (nr. 473). Prijswinnende zwemsters. Wie staan er op de foto en waar en wanneer is deze gemaakt?

Helpen bij dit zoekplaatje kan via fotostevens@gooieneemlander.nl of De Gooi- en Eemlander, Postbus 15, 1200 AA Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.