Warenhuis Topshelf wil in V&D-pand Hilversum

© Archieffoto: ANP

Susanne van Velzen
Hilversum

Warenhuis Topshelf heeft zijn oog laten vallen op het lege V&D-pand in Hilversum.

Het Nederlandse retailbedrijf (mode, sportkleding, woonaccessoires, beauty, cadeau-artikelen en chocolade) van onderneemster Inge van Kemenade (53), hoopt volgend jaar de deuren te openen in de Kerkstraat. ,,We zijn in overleg met eigenaar van het pand Unibail-Rodamco. Over een maand hopen we het rond te hebben, dan moeten we nog gaan verbouwen”, zegt de woordvoerster van Topshelf.

Hilvertshof

Met de komst van het nieuwe warenhuis is volgens centrummanager Kjeld Vosjan in één klap driekwart van de leegstand van de winkels in het centrum weggewerkt. ,,Dat zou geweldig zijn.”

Het V&D-pand, dat vier verdiepingen telt, is 7.600 vierkante meter groot. Topshelf wil het hele pand huren. De rolluiken van V&D zijn al meer dan een jaar gesloten. Eind 2015 gingen de warenhuizen failliet. ,,Hilversum timmert op dit moment heel goed aan de weg. Winkelcentrum Hilvertshof is klaar. We hebben er alle vertrouwen in en willen graag.”

Topshelf heeft vestigingen in de oude V&D-panden in Alkmaar, Arnhem, Groningen. Hoofddorp opent later dit jaar . De vestiging in Nijmegen daarentegen sluit volgende maand. ,,Daar zijn we in een dode hoek terechtgekomen omdat andere winkels niet opengingen. De loop kwam er niet in. Daar zijn we in Hilversum niet bang voor. Het is een perfecte locatie.”

Topshelf verkoop (sport)kleding van grote merken als Converse, Nike, Adidas, Esprit, Hugo Boss, Valentino en Guess. Van Kemenade heeft ook vijf Sportsworld Megastores in Nederland.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.