GAC-lopers nu echt verder zonder Löschner

Michiel Löschner zorgde voor successen op de middellange afstand met een groep jonge lopers.

Michiel Löschner zorgde voor successen op de middellange afstand met een groep jonge lopers.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Nico Vink
Hilversum

Het opstappen van Michiel Löschner is zijn atleten bij GAC van de middellange-afstandsgroep niet in de kouwe kleren gaan zitten.

De Baarnaar, inmiddels woonachtig in Amersfoort, begon in 2009 aan zijn werk bij de Hilversumse atletiekvereniging. Löschner startte met een groep van twaalf atleten en die is inmiddels uitgebreid tot twintig man. Een flink aantal lopers uit zijn ’trainingsklas’ heeft ondertussen behoorlijke (regionale) successen behaald. Het vertrek van Löschner is voor sommigen een teleurstelling.

Löschner, zelf voormalig topatleet op de 800 en 1500 meter, heeft niettemin besloten om zijn trainingsactiviteiten te stoppen. Hij wil een andere baan gaan zoeken en ook meer bij zijn gezin zijn. „M’n vrouw zat te vaak alleen thuis met die twee kleine mannetjes. En ik wil nu ook even rust creëren, al blijf ik zelf nog wat lopen.”

Een van de doorgebroken talenten bij GAC is Cas Lutz. Löschner kreeg hem als zestienjarig jongetje onder zijn hoede. Inmiddels heeft Lutz al diverse keren op het podium gestaan op NK’s voor junioren en haalde hij afgelopen zomer op het NK senioren in Amsterdam brons op de 3000 meter steeple. Lutz liep bij die gelegenheid ook een persoonlijk record en clubrecord (9.18,24). Het oude clubrecord stond al zestig (!) jaar op naam van Wim Lam (9.22,4).

Dat was Lutz’ hoogtepunt tot nu toe. Hij vindt het jammer dat Löschner als trainer vertrekt, zelfs al wist hij dat al enige tijd. „Verleden jaar liet Michiel al weten dat het zijn laatste seizoen zou worden. Maar ja, dan lijkt het nog zo ver weg. Het komt nu toch hard aan, dat aan zijn trainingen echt een einde is gekomen”, reageert de 22-jarige Hilversummer, die zegt vooral dankzij Löschner zo’n goede loper te zijn geworden.

Lutz loopt op 2 oktober weer op de weg, in de Utrechtse Singelloop. „Ik kon niets toen ik begon, Michiel heeft me gebracht waar ik nu sta. Hij wist het zo te plannen dat je er bij een belangrijke wedstrijd ook stond, dat je echt kon pieken. We hebben zaterdag kennisgemaakt met de nieuwe trainer, Peter Wolters. Hij lijkt me kundig genoeg. Maar ik denk dat Michiel ooit nog wel weer terugkomt.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal