Als er een lijkwagen voor je stopt

Susanne van Velzen

Wat betekent het als er een lijkwagen keurig voor je stopt? Bijgelovig ben in niet. Geloof ik.

Maar ik kreeg er een naar gevoel van. Ik kwam op mijn fiets aanrijden toen de rouwwagen met een behoorlijk gangetje over de Kleine Spoorbomen sjeesde. In twee seconden zag ik het zwarte gevaarte hard op me afkomen.

Ik kneep instinctief in mijn remmen. Mijn fietsbanden piepten ervan.

Meteen schoten allerlei scenario’s door mijn hoofd. De wagen is op weg om ergens een vers lijk op te vissen, familieleden wachten al uren en willen nu natuurlijk ook wel eens een broodje buiten de deur gaan eten.

Waar blijft die uitvaartondernemer nou? De chauffeur geeft extra gas. Of er wacht op de Noorderbegraafplaats een groot gezelschap om opa te begraven. Maar waar blijft opa? De begrafenisondernemer had die ochtend een mooie kist ingeladen in de zwarte wagen en ontdekte na een uur dat opa nog keurig in de rouwkamer ligt.

Een paniektelefoontje naar de chauffeur. Terugkomen. Nu meteen! Verkeerde kist. Die moet morgen pas de grond in.

De lijkwagen remt zachtjes af. Mijn blik gaat naar de man achter het stuur. Hij kijkt me heel vriendelijk aan. De wagen staat stil.

Hoffelijk gebaart hij dat ik rustig over mag steken. Ja dág. Dan geeft hij ineens gas natuurlijk. Hij is gewoon op zoek naar klantjes.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.