Kerstroute ’Weg naar het licht’ in Baarn

Een kerstgroep in de Kerkstraat in 2015.© Archief Studio Kastermans

Joost Reijnders
Baarn

Voor de twintigste keer organiseert Baarn vanaf zondag weer de kerststallenroute. Het motto dit jaar is ’De weg naar het licht’.

Dit jaar doen meer dan honderd Baarnaars mee aan de route. Met eigengemaakte stalletjes, kerstgroepen of andere kersttaferelen. In de uitgestippelde route zijn honderd kerststallen te bewonderen, buiten de route staan nog eens 35 bijzondere kerststallen. De route kan van komende zondag tot en met Driekoningen, 6 januari, worden gelopen. Vanaf het invallen van de schemering tot elf uur ’s avonds zijn de stalletjes verlicht.

De organisatie heeft de deelnemers gevraagd niet toe te geven aan de de Amerikaanse kersttraditie van vliegende rendieren en johoho’ende kerstmannen, maar dicht te blijven bij de eeuwenoude Europese kersttraditie. Dat in navolging van Franciscus van Assisi, die in 1223 als eerste het geboorteverhaal van Jezus met een kerstgroep uitbeeldde.

Aan de route is dit jaar een fotowedstrijd verbonden. De route loopt langs de Kerkstraat, waar in de Nicolaaskerk de grote stal te bewonderen is. Informatie over tijden en route is te vinden op de website www.wegvanhetlicht.nl

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.