Hilversum zat goed met lintje Peekel

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Het Kapittel voor de Civiele Orden heeft in een brief laten weten dat de gemeente in de procedure van de aanvraag correct en zorgvuldig heeft gehandeld.

Dit naar aanleiding van de berichtgevingen in diverse media over de Koninklijke onderscheiding aan Han Peekel. De gemeente Hilversum heeft daarop het Kapittel om uitleg gevraagd.Burgemeester Broertjes: ,,Het is heel vervelend dat het zo is gelopen, vooral voor de gedecoreerde en ook voor ons als gemeente. We hebben de procedure rechtmatig gevolgd en willen met deze brief van het Kapittel het dossier sluiten. Han Peekel heeft zich decennialang ingezet voor het behoud van belangrijk erfgoed van de Nederlandse televisie. Het is mede aan hem te danken dat het zeer gerespecteerde Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is ontstaan.”

Eerder liet Broertjes al weten dat hij bij justitie heeft geïnformeerd alvorens mee te werken aan een koninklijke onderscheiding voor Peekel. Peekels veroordeling voor belastingfraude is volgens de burgemeester verjaard en dus niet meer van invloed.

Het Kapittel laat in een brief aan de gemeente Hilversum weten de ontstane onduidelijkheid te willen wegnemen. In de procedure naar aanleiding van de aanvraag van deze Koninklijke onderscheiding is correct en zorgvuldig gehandeld. Het Kapittel geeft geen informatie over individuele dossiers.Zie hieronder (link) de brief van het Kapittel over de kwestie.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.