Sporthal Baarn maanden dicht wegens kortsluiting

Casper van den Broek
Baarn

De ontdekking van mankementen aan de verlichting van de sporthal nopen de Trits om zeker tot augustus de deuren gesloten te houden. Deze week wordt in allerijl getracht om de sporters die er tot het begin van de vakantie - half juli - zouden trainen, vervangende locaties aan te bieden.

En dat gaat als het even meezit nog lukken ook, denkt manager Martin Dijkman. ,,Er zijn in Baarn nog drie andere gymlokalen. En we hebben de sportzalen van het Baarnsch Lyceum en de Waldheim Mavo. Die zijn alleen doorgaans wat kleiner en hebben minder faciliteiten. En bij de scholen zullen we moeten wachten tot na de examens, maar die zijn binnenkort afgelopen.’’

Dijkman noemt het een hele puzzel waar hij en zijn collega’s de rest van deze week, en zelfs morgen nog, druk mee zijn. Maar hij hoopt dat de sporters zich kunnen vinden in het door nood geboren aanbod.

Tot de sluiting van de sporthal werd maandag besloten, nadat toen en ook afgelopen vrijdag er kortsluiting was geweest. Een technicus ontdekte een mankement. Dijkman: ,,We willen echt geen enkel risico lopen, hoe klein ook. Dus daarom besloten we alles af te blazen en is de voor 2015 geplande vervanging van de installatie een jaar naar voren gehaald. Al met al een geluk bij een ongeluk dat het juist nu ontdekt is. Als het tijdens het wedstrijdseizoen gebeurt heb je veel grotere problemen.’’

De Baarnse fractie van de PvdA heeft het college vragen gesteld over hoe het zit met de schade die de geprivatiseerde Trits leidt door de tegenvaller.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.