’Krant onmisbaar voor lokale gemeenschap’

Van onze verslaggever
Eemnes

De burgemeester van Eemnes, Roland van Benthem, heeft dinsdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak gereageerd op de voorgenomen bezuinigingen bij de regionale kranten van het TMG-concern, waaronder De Gooi- en Eemlander.

,,Ik hoop dat we onze lokale krant De Gooi-en Eemlander behouden, die is onmisbaar voor een lokale gemeenschap, voor de nuance en als waakhond voor de lokale politiek. Die krant hoort thuis in het Gooi, met een volwaardige, goede redactie. Neem een abonnement!’’

,,Nu tegenwoordig alles, echt en nepnieuws, op ons mobieltje binnen komt, reageren we direct vanuit emoties of laten we ons bang maken. Die grote boze buitenwereld is van alle tijden, de mens is namelijk helaas tot erge dingen in staat. Dat leert ons de geschiedenis, oorlogen, terrorisme en aanslagen. Te midden van alle leed en verdriet dat we elkaar soms aandoen, hunkeren we niet allemaal naar vrede op aarde? En zijn we niet allen wel eens zondaar? Rijden we te hard door onze wijk, zijn we niet altijd eerlijk (een leugentje om bestwil), misgunnen we anderen soms dingen.”

„Als we ons er maar bewust van zijn dat een betere wereld toch echt bij onszelf begint, dan ligt daar de sleutel voor een betere, vredige wereld. Als mens, in ons gezin, met vrienden en familie, samen bepalen we of het ons goed gaat. Niet zo zeer in materiële zin, maar door voor elkaar klaar te staan, onze naaste lief te hebben, en ons wat minder te laten leiden door het negatieve nieuws. Ook aanslagen op onze levenswijze zullen ons er niet onder krijgen, de extremisten mogen we die overwinning niet gunnen. Extremisme bestrijdt je niet door zelf extreem te worden. Weg dus met het cynisme, de haat en onverdraagzaamheid, want het leidt tot niets.”

„Laten we in 2017 omzien naar elkaar, onze idealen hoog houden, open staan voor andere mensen en hun culturen en vooral door in 2017 van het mooie leven in Nederland en in ons Eemnes te genieten. Laten we het goede najagen. En dat niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen! Ik toost graag met u op een fantastisch 2017!’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.