Vertrek Krabbendam toch minder vrijwillig

Alexander Poort
Bussum

Het vertrek van John Krabbendam uit de fractie van Hart voor Bussum gaat toch iets minder ’vrijwillig’ en ’in goed overleg’ dan eerder naar buiten is gebracht.

Naar aanleiding van de uitlatingen van Krabbendam in deze krant waarin hij het laat voorkomen dat het afscheid (ook) op zijn initiatief is, reageert het bestuur van de partij in felle bewoordingen.

’Ten onrechte is de indruk gewekt dat Krabbendam zelf uit Hart van Bussum is gestapt. Echter, een voortdurend onvruchtbaar samenwerkingsverband heeft de voltallige fractie van Hart voor Bussum, in samenspraak met het bestuur, ertoe genoopt unaniem het vertrouwen in Krabbendam op te zeggen’.

Hieruit komt duidelijk naar voren dat het toch niet helemaal zo is dat ’Hart voor Bussum en de heer John Krabbendam hebben besloten uit elkaar te gaan’, zoals eerder is gemeld. Waar er voor het weekend nog sprake was van dat ’er onvoldoende vruchtbare samenwerking is binnen de fractie’, blijkt het vertrek nu een culminatie van een al langer sluimerend conflict.

Waar precies de pijnpunten liggen wordt niet duidelijk. ’Het bestuur, overeenkomstig de afspraak met Krabbendam, zal geen mededelingen doen ten aanzien van de achterliggende redenen leidend tot diens uitzetting maar aangenomen mag worden dat daarmee de belangen van het electoraat optimaal zijn gediend. En juist dát belang staat Hart voor Bussum als geen andere partij voor ogen’, zo luidt het standpunt van de partij.

Krabbendam liet eerder weten dat hij juist van mening is dat Hart voor Bussum in zijn ogen juist niet de belangen van de Bussumers goed bedient. ,,Je kunt in je eentje niets veranderen. Ook niet als één partij. Daarvoor moet je samenwerken en niet hardnekkig je eigen gelijk willen halen.’’ Daar ontbreekt het volgens hem bij Hart voor Bussum aan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.