Wereldwinkel Laren gaat ermee stoppen

Wereldwinkel Laren gaat ermee stoppen
Wereldwinkel Laren.
© archieffoto
Laren

De Wereldwinkel Laren is nog tot en met zaterdag 14 april geopend. Daarna sluit de winkel naast de Sint-Jansbasiliek definitief de deuren.

De wereldwinkel heeft 45 jaar bestaan en heeft sinds 35 een onderkomen in de voormalige fietsenstalling naast de basiliek, in het hartje van Laren.

Directe aanleiding voor de sluiting is een gevolg van het niet verlengen van het huurcontact met de Parochie Sint Jan Goede Herder. ’Wij zijn de parochie dankbaar dat wij 35 jaar deze ruimte hebben kunnen huren voor een symbolisch bedrag’, aldus Wereldwinkel Laren.

Een andere reden voor de sluiting is dat de omzet een dalende lijn laat zien. ’De Fairtrade food producten zijn hoe langer hoe meer in de supermarkt te koop. Dat vinden wij een goede ontwikkeling.’ Verder laat de markt voor cadeauartikelen te wensen over. De opgebouwde reserve gaat naar twee goede doelen.

Klanten worden verwezen naar de andere vestiging van de Wereldwinkel Laren Eemnes, gevestigd aan de Zuidersingel 6 in Eemnes (naast de Kringloopwinkel). De winkel in Laren houdt tot de sluiting opheffingsuitverkoop. De winkel is open op donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland