Buurvrouw AH krijgt eigen ontsluitingsweg

José Groeneveld. Archieffoto

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Baarn

Volgens wethouder Petra Laseur zit er schot in al de jaren slepende kwestie rond de uitbreiding van het parkeerterrein van Albert Heijn aan de Eemnesserweg in Baarn. Juridisch adviseur Vincent Andringa van de bezwaar makende buurvrouw José Groeneveld is niet blij met Laseurs uitspraken. Hij noemt ze ’te voorbarig’.

Groeneveld woont achter de naastgelegen Vijverhof-villa. Tot haar woede kreeg zij bij eerdere plannen een tweederangs uitgang naar de straat over de AH-parkeerplaats.

AH ging recent overstag door een aparte ontsluitingsweg van drie meter in te tekenen, maar die is nog te smal, zo oordeelde de gemeente begin november. Volgens het bouwbesluit moet die meer dan vier meter zijn voor hulpdiensten. Als AH daaraan voldoet, kan zij een verzoek tot aanleg indienen, stelt de gemeente.

Andringa betreurt het dat Laseur er al mee naar buiten kwam, terwijl de onderhandelingen nog lopen. ,,De kogel is nog niet door de kerk, meer wil ik er niet over kwijt.’’

José Groeneveld is ook niet juichend over de ontwikkeling. Zij is boos dat Andringa ’achter haar rug om’ naar AH is gegaan om te overleggen.,,Er is mij ook een geluidswal beloofd, omdat ik uit mijn bed tril door de ronkende motoren, dichtslaande autodeuren en rinkelende flessen van de glascontainers.’’

Groeneveld heeft een al jarenlang gevecht met AH. Ook projectontwikkelaar Lithos, die villa Vijverhof van haar kocht en restaureerde, zou haar zwaar benadeeld hebben.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.