Springpark in Hilversumse Clemenskerk is bijna klaar

De trampolines komen in een houten constructie boven de grond© Foto Studio Kastermans

Valentijn Bartels
Hilversum

Een trampolinepark in de Hilversumse Clemenskerk moet eind juni klaar zijn voor gebruik.

Dat is in ieder geval de hoop van onderneemster Saskia de Wit van Flight Deck 53. Na lang knokken kan ze bijna beginnen met haar trampolinepark, al is er nog altijd weerstand uit de buurt.

Het is even wennen om de contouren van een trampolinepark in een kerk te zien. Toch is dat aan de Hilversumse Bosdrift het geval. Trots laat De Wit zien welke verschillende trampolines op welke plek komen.

„Alle trampolines komen in een houten constructie boven de grond. In het midden zal dat 1,10 meter boven de grond zijn, aan de rand 1,80 meter.” Ze strooit met namen van trampolines, duidelijk is dat er zowel voor leken als voor waaghalzen genoeg spanning komt.

Als alles tijdig wordt geleverd kunnen er eind juni maximaal 70 kinderen tegelijk springen. „We scheiden kinderen onder de negen en daarboven. Dat gaat namelijk niet samen”, aldus de onderneemster.

Doel is om jongeren uit de hele regio te lokken. „Ze kunnen een half uur, een uur of twee uur springen. Over de prijs hebben we het nog, maar het zal ongeveer een tientje per uur zijn, inclusief consumptie.” Ze hoopt ook schoolbesturen enthousiast te maken. Contact is er al met het bestuur van de internationale tak van het ATC.

Uit een grote houten slurf - het lijkt op die naar een vliegtuig - blijkt dat de ingang van het park aan de achterkant van de kerk komt. Daar wordt hard gewerkt om een veldje om te toveren in 49 parkeerplaatsen, ook komt er een terras.

„Ook de buurt mag buiten openingstijden om gebruik maken van de parkeerplaatsen”, aldus De Wit.

Het springpark is doorgaans open tot 20.00 uur. Vrijdag en zaterdag wordt er gesprongen tot 22.00 uur. Vier specialisten staan in de springkerk om kinderen te begeleiden. „We willen bezoekers echt dingen leren, daarin verschillen we denk ik van andere trampolineparken.”

Ondanks de mooie verhalen krijgt de Bussumse niet bij iedereen de handen op elkaar. Sommige buurtbewoners vrezen overlast en zijn niet blij met de ’commerciële’ bestemming van het pand dat lang leeg stond.

Charlotte van den Bergh meldt namens een aantal buurtbewoners dat er nog een rechtszaak dient om te voorkomen dat het springpark er komt.

„Bewoners vinden het van weinig respect getuigen dat de onderneemster al bouwt, ondanks bezwaren uit de buurt.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.