Geen vergunning voor hek rond Eikenrode in Loosdrecht

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Loosdrecht

Het Wijdemeerse college geeft geen vergunning af voor een hek rond Landgoed Eikenrode. Dat zou volgens een meerderheid van het college (wethouder Gerard Abrahamse heeft een minderheidsstandpunt ingenomen) in strijd zijn met het bestemmingsplan. Met name het afsluiten van het Zwarte Pad druist in tegen de openbaarheid van het landgoed.

Pachter Nico Ockhuisen, die dinsdagmiddag door Abrahamse op de hoogte werd gesteld, is furieus. ,,Dat is weer een streek van DorpsBelangen. Ik kom de gemeente wel tegen bij de rechter."

Ockhuisen vindt namelijk niet dat een hek rond het landgoed de openbaarheid hoeft te beperken. ,,Ik maak aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk een doorgang en een bij de scouting. Mensen kunnen gewoon blijven lopen over het Zwarte Pad."

Namens de bewoners van de Laan van Eikenrode laat Alette Zandbergen weten heel blij te zijn met het collegebesluit. ,,Dit laat zien dat een gemeentebestuur goed naar de burgers wil luisteren." Bewoners willen overigens graag blijven meepraten met pachter en gemeente over de inrichting van het landgoed.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.