Vuurdoop voor burgemeester

Valentijn Bartels
Loenen

Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht gaat de gemeente in om betrokken inwoners en ondernemers te woord te staan. De zogenoemde ’kernentour’ staat in het teken van ’verbinden en loslaten’, waarbij de burgervader tijdens zes dinsdagen, inclusief maandag, veertien plaatsen in de gemeente bezoekt.

Het werkbezoek is een traditie die vorig jaar werd verbroken, omdat burgemeester Witteman nog moest worden geïnstalleerd. Dit jaar maken de burgemeester en drie nieuwe wethouders voor het eerst een dergelijke rondreis door ’hun’ gemeente.

Het doel van de vuurdoop is dan ook tweeledig: enerzijds maken de nieuwe burgemeester en de recent geïnstalleerde wethouders kennis met de inwoners van de dorpen, anderzijds spreken ze vooral met bewoners over burgerinitiatieven en samenwerking.

Geen luxe

De vertegenwoordigers van de gemeente waren maandag te gast in Loenen, Nigtevecht en Vreeland. In Loenen sprak de burgemeester onder andere met Jeroen Schackman, directeur van zorggroep De Vechtstreek.

Volgens een bewoner van vestiging ’t Kampje geen overbodige luxe: ,,Het is goed dat de burgemeester eens komt kijken hoe het hier gaat, anders weet hij ook niet wat er beter geregeld kan worden.’’ Ook Schackman is blij met de komst van Witteman.

,,Wij willen vooral de samenwerking nog beter maken door de bureaucratische beperkingen te verminderen. We moeten nog meer vertrouwen krijgen om zelf te handelen.’’ De komende tijd is dat hard nodig bij het ouderencentrum in Loenen: ,,Er gaat hier veel veranderen om het centrum ook geschikt te maken voor de ouderen van de toekomst. We moeten waken voor leegstand door de staat van het gebouw’’, aldus Schackman.

Tevreden

De burgemeester is tevreden over de eerste ’kernentour’. Het is volgens hem zowel een inventarisering als een kennismaking. ,,Het altijd zinvol om te zien hoe de theorieën die we op het gemeentehuis verzinnen, in de praktijk werken.’’

Het is de bedoeling dat de uitkomst van de gesprekken in sommige gevallen voor directe verbeteringen zorgen. ,,We hebben vanmorgen gesproken over een digitaal dorpsplatform en over het feit dat er tijdens de binnentocht van Sinterklaas bruggen open moeten staan, dat zijn bijvoorbeeld dingen waar we direct achteraan gaan’’, aldus Witteman.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.