Gooi heeft hoogste 'miljonair-dichtheid'

Redacteur Hilversum
hilversum

Nergens in Nederland is de kans zo groot om iemand uit een miljonairshuishouden tegen het lijf te lopen als in het Gooi en de Vechtstreek. Onbetwist golddiggers-walhalla is Blaricum, waar één op de tien huishoudens meer dan een miljoen euro te makken heeft.

Daarmee is Blaricum niet alleen het rijkste dorp van het Gooi, maar ook van het land.

Bloemendaal is tweede, het Gooise Laren scoort met 9,4 procent rijke huishoudens de derde plek. Dat blijkt uit recent bekend gemaakte CBS-cijfers, die de miljonairs op verzoek van Van Lanschot Bankiers in kaart bracht. In het overzicht gaat het om vermogen exclusief de waarde van de eigen woning en de bijbehorende hypotheek.

Ook Naarden scoort hoog, met vierhonderd miljonairshuishoudens is 5,1 procent van de bevolking zeer welgesteld te noemen. De Wijdemeerse dorpen gaan lekker met vierhonderd adressen waar de bewoners er warmpjes bij zitten (4 procent van het totaal). Bussum komt op vijfhonderd bovengemiddeld vermogenden en ook Muiden (honderd) staat nog in de top 10 van rijkste plaatsen in Noord-Holland.

Hilversum telt in aantal de meeste rijke huishoudens in de regio: zevenhonderd. Weesp is verhoudinggewijs het armst. In Eemland is Baarn winnaar met driehonderd rijke adressen. Bunschoten valt op met slechts honderd ’hits’ (1,6 procent).

Op de foto's: een Blaricums stulpje en villawijk-beveiliging te paard in het miljonairsdorp.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.