Solide optreden HCAW voldoende voor winst op DSS

Alex van Vogelpoel
Bussum

De honkballers van HCAW hebben het openingsduel van het drieluik met DSS gewonnen: 3-0. Na de tumultueuze serie met Storks was HCAW donderdag vooral op zoek naar een solide optreden. Die kreeg de ploeg van pitcher Dennis Burgersdijk en de slagploeg zorgde voor voldoende punten.

Zondag gaf HCAW tegen beoogd laagvlieger Storks twee keer een ruime voorsprong weg, terwijl de zaterdagse zege al met het nodige fortuin tot stand was gekomen. Deze week werd hernieuwde scherpte geëist tegen DSS en die kwam er. De Haarlemse ploeg begon met een aangooiduel en HCAW stapte gelijk in. Honkslagen van Delano Selassa en Vince Rooi gecombineerd met een opofferingsklap van Bryce Cherry betekenden 2-0. In de vierde inning kwam Cherry op het eerste honk door geraakt werper. Dit slippertje van voormalig HCAW-pitcher Sander Helmendach (5-3-3) werd genadeloos afgestraft, Julian Goins sloeg Cherry binnen voor 3-0.

Ondertussen stond Burgersdijk een uitmuntende wedstrijd te gooien. In acht innings gooide hij negen keer drie slag, gaf geen enkele vrije loop op en hoefde maar drie keer iemand op de honken te tolereren. Het enige gevaar kwam in de zesde inning toen Mitchel Dautzenberg opende met een honkslag en naar het derde honk werd gebracht. Tommy van der Sanden ging als derde nul naar de kant en daarmee waren de problemen ook verholpen. Timo van Ancum gooide de partij in de negende inning soepeltjes uit.

Meer nieuws uit Sport Regionaal