Scouts op ontdekkingsreis in Soest

Soest

Roverway 2018 heet het evenement waaraan 4.500 scouts uit meer dan 50 landen meedoen. In groepen van vijftig gaan ze op ontdekkingsreis door Nederland. Honderd van hen strijken volgende week neer in Soest.

Op expeditie in de provincie Utrecht heet het. Of, in het scouts-jargon: path. Padvinders noemden we ze vroeger en dat is precies wat ze vanaf dinsdag gaan doen. Twee groepen jongeren van tussen de 16 en 22 jaar gaan aan de slag met het thema ’Opposites attract’. Het idee is niet alleen dat ze door uitdagingen zichzelf leren kennen, maar ook vrienden maken met de scouts uit alle windstreken.

Een van de paden die de groepen in Soest gaan volgen is een muziekpad, georganiseerd door scouts Sam en Marieke en hun gelegenheidsband van Rovers en Rangers. Ze zullen een muziekstuk instuderen en dat ook bij andere groepen gaan uitvoeren. Ook gaan ze op pad in Utrecht stad en de Utrechtse Heuvelrug. De andere groep richt zich vooral op dat laatste. Want hoe is het mogelijk dat er duinen zijn in Soest, ver verwijderd van zee. Ze lerren er alles over. De ontdekkingsreis wordt afgesloten in Zeewolde, waar alle 4.500 scouts aan een eindkamp deelnemen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.