Huizen schrijft weer een puntje bij tegen Capelle

Capelle aan den IJssel

Huizen heeft na de overwinning op FC Rijnvogels nu ook voor het eerst op vreemde bodem een goed resultaat weten neer te zetten.

Op bezoek bij Capelle bleef het bij 0-0, tot tevredenheid van trainer Henk van de Pol. Hij was vooral zeer te spreken over zijn defensie, want voor het eerst werd dus de nul gehouden. Dat lukte eigenlijk ook vrij eenvoudig, want alleen in de ultieme slotfase werd Capelle gevaarlijk. Daarvoor had Huizen met name in het eerste kwartier van de tweede helft het verschil kunnen maken.

De eerste helft had wel werk opgeleverd voor keepers Bradley van der Meer en Johan Verkerk, maar echt gevaarlijk werd het niet. Van der Meer wist na de onderbreking tot twee keer toe de bal miraculeus van de lijn te halen en een schot van Danny Benning ging rakeloos naast.

,,In deze fase waren we heer en meester”, vond Van de Pol. ,,We slaan alleen niet toe. Dan moet je vervolgens er gewoon voor zorgen dat je de nul houdt.”

Dat werd aan het slot dus nog even lastig, want Capelle werd in de slotminuten juist gevaarlijk. De vaste bewoner van de topklasse kreeg de bal echter niet achter Verkerk, waardoor Huizen inmiddels vier punten op de teller heeft staan. Komende zaterdag wacht een volgende zware klus op bezoek bij FC Lisse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal